The pretty guide

21 juli, 2017

När det gäller ditt leende, kanske större blir det inte alltid bättre

Filed under: liv — Etiketter: — theprettyguide @ 5:23

julierobertsHur bred är det perfekta leendet? Hur mycket tänder ska jag visa? Det här är viktiga frågor för alla som försöker skapa en lika värdig Instagram selfie.

De kan ha blivit löst genom utforskande forskning från University of Minnesota, vilket tyder på att mindre kan vara mer när man blinkar ett vinnande leende – och vikten av en fräck ljung smink.

För studien, publicerad i PLOS ONE, byggde ett team av psykologer en datormodell av ett ansikte med en rad olika leenden byggda runt tre huvudvariabler: munvinkel, lektionsutsträckning (det vill säga bredd) och tandläkarutställning.

Hundratals besökare på statsmässan i Minnesota i Minnesota visades dussintals leenden och bad om att betygsätta dem på kvaliteter som deras övergripande effektivitet, oavsett om det verkade falskt eller äkta, och vilka känslor de tyckte sig vara bäst avbildade.

Intressant visade studien att stora leenden som visar massor av tänder inte nödvändigtvis rankas mer framgångsrikt – vilket indikerar mindre är faktiskt mer.

Den ”söta fläcken” för leenden visade sig vara de som kombinerade mellan-till-höga munvinklar med låga till medelstora lekmöjligheter. (Här är en översikt över de mest framgångsrika och smalaste.)

Hur mycket tänder du borde avslöja berodde på de andra variablerna: för leenden med låg vinkel och omfattning är det bäst att dölja dina choppers; För leenden med hög vinkel och utsträckning är det bäst att blinka mycket. För medelstora leenden tycktes tandläkarutställningen inte göra stor skillnad.

”Våra resultat avslöjar att bildandet av öppenmunna leenden med små vinklar / utsträckningar kan skapa oavsiktliga uppfattningar om uttrycket, till exempel förakt eller rädsla istället för lycka”, noterade studien.

Forskarna undersökte också en fjärde leksvariabel: asymmetri, där den ena sidan av leendet dyker upp i en annan takt än den andra.

Intriguingly, ler med en liten asymmetri – 25 till 100 millisekunder – ökade signifikant leende betyg, vilket tyder på att blinkande ett teensy tips av en smirk gör ditt leende verkar mer äkta och trevligt. (Tryck inte på det, eftersom smiler med asymmetrier längre än 200ms ansågs mindre framgångsrika.)

Forskningen erbjuder inte bara något att överväga för ditt nästa Instagram-brev: det kan användas för att informera kirurgiska och rehabiliteringspraxis för personer med medicinska tillstånd (som en stroke) som hindrar deras ansiktsuttryck och tillämpas på datorgrafik och psykologi.

Inga kommentarer

Inga kommentarer ännu.

RSS-flöde för kommentarer till det här inlägget. TrackBack URL

Beklagar, kommentarsfunktionen är inaktiverad för närvarande.

Powered by WordPress